perjantai 24. huhtikuuta 2015

Leipää ja sämpylöitä

Suurin intohimoni on "terveellisemmän" leivän leipominen...hyvät ravinteikkaat jauhot,
lisättynä kuituja esim. erilaisten siementen; pellavan-, seessamin, kurpitsan- ja
ym. siementen muodossa. Kauraryynit ja -leseet ovat suosikkejani.
Kylmäpuristettua öljyä ja hiivalle ravinnoksi kukkaishunajaa.
Juureen tekemäni kauraleipä.

Porkkana- ja rouhesämpylät kuuluvat myös suosikkeihini.
Porkkkanaiset-levysämpylät, joihin lisäsin
pellava- ja seesaminsiemeniä ja kauralesettä.

Päivän tehtäviini kuuluu myös riisipuuron valmistaminen iltaa varten, kun Reeta
tekee pakkaseen n. 200 kpl karjalanpiirakkaa seuraavan aamun paistoon.

Tässä Marja-Leenan kanssa nautimme päivän riisipuuroannoksemme.


Innostuin myös leipomaan  toscapiirakoita, jotka näyttävät maistuvan  täälläkin
Ylhäällä Mummolaan leipomiani toscapiirakkapaloja ja Cafe Frescoon tein Tosca-Omenakakun.
Vuorasin irtoreunavuan muro-pähkinätaikinalla ja täytin sisuksen kaneli-omenapaloilla ja lopuksi
peitin pinnan loppupaistossa runsaalla toscakuorrutteella.
Tämä maistui Cafe Frescon isännällekkin, joten sain heti uusia tilauksia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti